sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Vihdoinkin heinäkuu, joka on omistettu kauneudelle!

Tätä kuuta onkin odoteltu, nimittäin nyt alkaa hääpäivään valmistautuminen olla niin ajankohtaista, että pääsen vihdoinkin varailemaan itselleni kaikkia ihania hoitoja, mikä on ylivoimaisesti lempipuuhaani tästä kaikesta häähössötyksestä! :) Ajattelinkin avata kauneusrutiinejani aiheen tiimoilta tässä samalla enemmänkin, joten varoitan jo tässä kohtaa superpinnallisesta postauksesta.

Jos olisin rikkaampi niin vipeltäisin varmasti viikoittain jos minkäkinlaisissa hemmotteluissa, mutta tällä hetkellä ulkoiseen kauneudenhoitooni kuuluu käynti kosmetologilla kasvojen syväpuhdistuksessa neljästi vuodessa (eli vuodenaikojen mukaan) ja kampaajalla noin puolen vuoden välein. Suoranaiseksi turhuudeksi lasken kynsieni laittamisen kerran kuussa, mutta hei: sitähän varten töissä käydään, että on myös varaa tehdä jotain kivaa silloin tällöin!

Kotihoitoihin puolestaan kuuluu kasvojen puhdistaminen ja rasvaaminen aamuin illoin. Aamuisin käytän kevyempää puhdistusmaitoa, iltaisin meikin putsaamiseen vähän jytympää puhdistusgeeliä ja viimeistelyn hoidan vielä kasvovedellä. Lisäksi käytössä kuluu kevyitä voiteita eli silmänympärysgeeliä, päiväemulsiota UV-suojalla ja astetta täyteläisempää yövoidetta. Meillä on saunavuoro kerran viikossa, jonka yhteydessä kuorin kasvot pienirakeisella kuorinta-aineella ja muutaman kerran kuussa mätän nassuun myös paksun kerroksen savinaamiota.

Vartalonhoidosta täytyisi varmaan pitää parempaakin huolta, nimittäin olen lähinnä yrittänyt muistaa kuivaharjata ihoa kerran päivässä, mikä olisi ihan simppeli ja kivantuntuinen toimenpide, mutta tuppaa aina ajoittain "unohtumaan," kun ei muka ehdi tai jaksa. Lisäksi kroppaa voisi kuoria saunassakäynnin yhteydessä myös kaulasta alaspäin, mutta jotenkin se vartalonkuorinta-aine unohtuu turhan usein sinne vessan kaappiin. Löysin kuitenkin viime talvena muuten aivan superhyvän suihkuvoiteen Nivealta, nimittäin In-Shower Body Lotionin, mikä on hurjan riittoisaa ja paikkaa loistavasti kropan rasvausta, jota arvata saattaa, en myöskään jaksa kovin usein tehdä suihkun jälkeen. :) Kasvojen lisäksi muistan oikeastaan rasvata iltaisin vain kädet, kyynärpäät ja jalkapohjat, koska inhoan kuivan koppuraista ihoa ja se motivoi kummasti.

Hiusten osalta luotan kampaamotason tuotteisiin. Normituotteiden lisäksi pesen muutaman kerran kuussa koko pään syväpuhdistavalla shampoolla sekä jytymmällä hiusnaamiolla. Löytäessäni Henryn Parael-kampaamosta jokunen kuukausi sitten tutustuin myös Olaplex-hoitoaineeseen, jota levitän hiuksiin kerran viikossa saunassakäynnin yhteydessä, mikä pitää hiukset ihanan kiiltävinä ja pehmeinä. Pyyhekuiviin hiuksiin levitän voidemaisen jätettävän hoitoaineen, minkä lisäksi myös hiusöljyä ja silkkiseerumia kuluu melkoisesti, koska niillä saa mielestäni hyvin viimeisteltyä latvat etenkin jos edellisestä hiustenleikkuusta on jo kulunut tovi.

Mitäs spesiaalia tulee sitten tapahtumaan ihan vain häitä varten? :) Kynsistä olen avautunut tässä postauksessa jo aikaisemmin ja ne laitetaan minttiin viikkoa ennen häitä. Varasin myös kuun lopulle ajan Henrylle hiusten värjäykseen. Samalla katsotaan nuo uudenkarheat klipsipidennykset, että ne sopivat omiin hiuksiini ja värjätään myös tarvittaessa. Hiusten leikkuun päätimme siirtää myöhemmälle syksyyn, koska kukaan ei näe latvojani kampauksen seasta ja kuulemma hiusta on myös helpompi työstää, jos niissä on pientä karheutta.

Ruskettumisprojektini ei ole edennyt oikein mihinkään, koska helteiden aikaan olen tavallisesti istunut toimistolla (ihanaa!), mutta pakko myöntää, että näin "vanhemmiten" (köh) olen myös hieman alkanut karsastaa auringossa makaamista sen ihoa vanhentavan vaikutuksen ja syöpäriskin takia, minkä takia biitsille ei ole niin hanakasti tullut mentyä. Varasinkin rohkeasti kokeilukäynnin suihkurusketukseen tuonne parin viikon päähän, josko saisin sitä kautta terveen ja kauniin päivetyksen nopeasti ja turvallisesti aikaan. Jos lopputulos muistuttaa kuitenkin enemmän porkkanaa tai fitnesskissaa, niin silti on vielä päiviä jäljellä kuurata väriä ihosta pois, mutta toivottavasti päinvastoin päädyn uusimaan rusketuksen vielä ennen hääpäivää. :)

Noin viikkoa ennen häitä käyn myös perinteisessä syvpäuhdistavassa kasvohoidossa. Luottokosmetologini vaihtoi työpaikkaa liian pitkän välimatkan päähän, joten jouduin varaamaan ajan ihan uudelle tekijälle, mikä vähän harmittaa, koska kosmetologini tunsi kuitenkin parhaiten ihoni tarpeet. Pelaan kuitenkin varman päälle ja minulle tehdään ihan perus puhdistus ilman turhia kikkailuja, joten toivottavasti mikään ei voi mennä kovin pahasti pieleen...

Vartalonhoitoon liittyen, minua on siunattu myös hyväkuntoisilla ja tummilla ihokarvoilla, jipii! Olen jo vuosia vedellyt kuumavahalla sääret, reidet ja kainalot sileiksi, mutta näin erityisen päivän kunniaksi varasin itselleni myös sokerointipaketin, mikä ei varmasti tule olemaan niitä miellyttävimpiä hoitoja. Sokeroinnin aikana minulta käsitellään käsivarret, kasvot sekä tehdään brassi ekaa kertaa ikinä, iik! Tuo viimeinen jännittää minua ihan sikana, mutta jos ensimmäisen kerran kestää pyörtymättä, niin aion varmasti ottaa tämän osaksi kauneudenhoitorutiinejani, jonka myötä voin lopettaa sheivaukset kokonaan ja heittää höylän lopullisesti nurkkaan.

Kerroinkin tässä postauksessa tarkemmin fiiliksiäni Hypoxista, jonka aloitan kuuriluontoisesti uudestaan jo ensi viikolla. :) Jahka laskut häistä on maksettu, haluaisin todella harkita säännöllisempiä käyntejä tässä hoidossa, nimittäin istuva toimistotyö jämäyttää todella nesteet paikoilleen ja mielestäni Hypoxi iskee juuri oikeisiin kohtiin aineenvaihdunnan vilkastuttamiseksi. Sen olenkin jo päättänyt, että aion alkaa käymään kerran kuukaudessa kokovartalohieronnassa, because I'm worth it, joten täytyy katsoa ensin, mihin kaikkeen lompakko oikein venyy...

Toki kauneudenhoitooni kuuluu edelleen järkevä arkisyöminen ja liikunta (ne tärkeimmät!), mistä jälkimmäinen harmikseni on jäänyt turhan vähälle kesäkuun aikana älyttömän kiireisen työtahdin takia. Olen istunut toimistolla niin pitkiä päiviä, että joku jumppailu ennen nukkumaanmenoa ei ole todellakaan napannut sitten yhtään. Lupaan kuitenkin pitää itsestäni parempaa huolta ja jatkossa aion olla tiukempi työaikojeni suhteen, jolloin vapaa-ajallekin jää sopivasti energiaa ja valoisia tunteja. Kesälomani alkaa parin viikon päästä ja töissä pahin kiire ennen syksyä on jo helpottanut, joten intoa liikkumiseen riittää varmasti vielä viimeiselle kuukaudelle. :)

Tämän viimeisen kuukauden loppukiriksi ajattelin muuten hömpöttää vähän lisää ja karsia turhat herkut myös viikonlopuilta, jotta ihoni näyttäisi mahdollisimman hyvältä ja noin muutenkin näyttäisin toivottavasti parhaimmaltani kiireestä kantapäähän. Olen myös miettinyt jonkun vitamiinikuurin aloittamista, mutta nyt pitäisi kiireesti jo päättää, mitä vitamiineja ostaisin. Sinkki on ainakin tällä hetkellä vahva vaihtoehto, mutta mitä muuta vielä kannattaisi valita pakettiin mukaan?

Ohhoh, kirjoitinpas aikamoisen kilometripostauksen ja tulipa muuten samalla melkoisen pinnallinen olo tämän luettuani! :D Näköjään suurin osa kauneudenhoitojutuistani sujuu ajattelematta rutiinilla, mutta nyt vasta huomasin, kuinka paljon jaksan käyttää aikaa ja mielikuvitusta oman nassun puunaamiseen, huh!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan ihanalta! :) Minäkin tykkään valmistautua tärkeisiin tilaisuuksiin, kuten juhliin tai lomamatkalle hellimällä kroppaani muutaman viikon ajan tehostetusti. Siinä samalla, kun keho valmistuu juhlaan myös mieli virittyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vuodessa on ihan liian vähän mitään spesiaalia niin pitää ehdottomasti kehitellä jotain pientä juhlaa sen arjen keskelle silloin tällöin - ja ehdottomasti myös vielä häiden jälkeenkin! ;)

      Poista