tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ei niin omannäköisiä hääjuttuja

Täällä blogissa tulee tietenkin hehkutettua paljon niitä omannäköisiä häitä ja juttuja, joita sinne juhliin ehdottomasti haluaa mukaan. Varsinkin Facebookin hääryhmän myötä olen huomannut, kuinka erilaisia makuja ja mielipiteitä ihmisillä voikaan olla ja tästä inspiroituneena päätin listata (jee, listoja!), millaisia asioita en omiin häihini itse haluaisi.

Karkkibuffet


En ymmärrä, mikä näissä buffeteissa oikein häiritsee! Olen kuolannut niin monta syötävän ihanaa karkkipöytää kuvista ja livenä, mutta jostain syystä en vain näe sellaista omissa häissäni... Olisiko kenties liian imelää?

Booli ja terävät juomat


Yksinkertaisesti vain ei. Ei koskaan hyvä idea Suomessa. En muutenkaan tajua ihmisiä, jotka haluavat tai olettavat, että häät ovat jotkut opiskelijabile-ryyppyjuhlat. Suomessa on mielestäni tosi vähän arvokkaita juhlia ja olisi ihanaa, jos edes häät saisi pidettyä sellaisena.

Hääleikit ja karaoke


Tämä menee ehkä taas sinne häät ovat arvokas juhla -kategoriaan. Olen kelpuuttanut perinteisistä hääleikeistä ainoastaan kimpun ja sukkanauhan heiton ja mielestäni silloinkaan miehen ei tarvitse sukeltaa sinne mekon alle nilkkoja myöten sitä sukkanauhaa hakemaan. Kaikenlainen amatöörilaulaminen on myös mielessäni ikuistesti tuhoon tuomittu idea varmaan siitä syystä, että joudun kauppareissulla kulkemaan erään Sankaritar -nimisen karaokebaarin ohi ja kadulle kantautuvat sulosävelet ovat olleet aina suorastaan tyrmäävää kuultavaa! :D 

Morsiamen/sulhasen ryöstö


Eikös tämäkin ole hääleikki? Pointtina ehkä se, että yksilö joutuu ryöstön seurauksena yleensä silmätikuksi ja esiintymään/nolaamaan itsensä muiden edessä. Sama pätee polttareihin: jos joudun jossain lehmäpuvussa kaupittelemaan kortsuja Espan puistossa, niin olen varma, että kaasot saavat kuulla kunniansa!

Musiikkiesitykset/runonlausunta


Heh, taisin olla ainakin henkisesti kuvan pojan näköinen muutamissa häissä, joihin pääsin/jouduin nuoruudessani. :D Puheet ja musiikki ovat ihan oiva ohjelmanumero, kunhan niiden määrä ja kesto pidetään kohtuullisena. Tästä syystä varmaan meille tulee myös lapsettomat häät, koska emme halua stressata pienten viihtyvyydestä aikuisten juhlan keskellä.

Menneiden/lapsuuden muistelu


Kyllä, olen pienenä ollut muistaakseni myös sellaisissa häissä, joissa käytiin läpi koko morsiamen historia syntymästä lähtien vanhalla kunnon diaprojektorilla höystetynä, tai sitten olen nähnyt vain unta. Oikeasti, ketään ei kiinnosta, tai ehkä korkeintaan vähän jonkun lyhyen puheen yhteydessä. Saan vilunväreitä kaiken maailman itkuvirsistä ja paatoksesta, eli eiköhän keskitytä häissä vain siihen nykyhetkeen, ihaniin juhliin ja yhteiseen tulevaisuuteen.

Rustiikki


En kyllä tajua, että miksi ei?! Mielestäni häät saavat olla enemmän rennot ja kotoisat kuin kliiniset ja pönöttävät. Jokin tuossa rustiikkisuudessa kuitenkin häiritsee omaa makua... Ehkä liikaa maanläheisiä sävyjä ja puuta? Toisaalta, meidän häissä ei edes ole mitään teemaa mielestäni, joten ehkä juhlien rakentaminen jonkun selkeän teeman ympärille ei vain ole minun juttuni. :D Vai voiko teemaksi laskea pelkästään helmet, pitsit sekä se hemmetin persikansävy ja harmaa?

Tekokukat


Koska ne eivät vain ole yhtä ihania kuin oikeat kukat. Tai sitten niiden kukkien tulisi näyttää mahdollisimman vähän aidoilta: esimerkiksi tuossa taaempana oleva paperimöykky on ihan kivan näköinen. Myöskään minun budjettiini eivät mahdu huumaavan tuoksuvat monimutkaiset kukkalaitteet, mutta yritän mahduttaa edes sen yhden kukan esimerkiksi pöytäkoristeisiin ja rakennan asetelmaa sitten muilla elementeillä näyttävämmäksi.

Nyt ovat muuten kutsut tekstejä vaille valmiina ja ne ovat niin ihanat! Kutsuista siis lisää sitten varmaan ensi kerralla. :)

5 kommenttia:

  1. Hah, luulen, että en tosiaankaan ole ainoa näiden ajatusten kanssa. :D

    VastaaPoista
  2. Onneksi ihania häitä on juuri niin monta kuin on hääparejakin :) Olisi tylsää, jos kaikilla olisi samantyyliset häät! Minulla on myös ehdoton ei nuo boolit ja terävät, miedoilla mennään meidän häissä! Rustiikkisuudesta täytyy olla eri mieltä, ihan vain meidän teeman vuoksi :D Mutta siinäkin (kuten monessa muussakin) liika on liikaa, ei kiitos millekään överi-rustiikkisuudelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tosi inspiroivaa ja kivaa seurailla muiden häitä, jotka on kaikki ihan omannäköisiään! :) Varmasti överit minkä tahansa asian suhteen ei toimi, oli kyse sitten värien käytöstä tai vaikkapa koristeista. :'D

      Poista
  3. Aah, slideshow mprsiusparin elämästä... kieltämättä se on ovela ohjelmanumero sillä siihen uppoaa helposti jopa puoli tuntia ja sen jälkeen mikä vain ohjelmanumero vaikuttaa hauskalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, olen ihan varma, että ajan saa kulumaan myös keskenään seurustelemalla sekä käymällä esim. vessassa ja tupakalla välissä. :D

      Itse asiassa minua jäi tuo diaesitys häiritsemään niin paljon, että oli pakko kysyä äidiltä onko se joskus tapahtunut ja KYLLÄ: isän nuorimman siskon häissä joskus nakki ja kivi! Olen ollut silloin joku ala-asteikäinen, voi kuolema! :D

      Poista