perjantai 16. lokakuuta 2015

Kerralla kuntoon: Jos voit tehdä sen tänään, tee se tänään!

Olen tosiaan valmistunut palveluiden tuottamisen ja johtamisen linjalta ja opiskeluaikaani kuului vahvasti esimerkiksi tapahtumasuunnittelua ja -tuotantoa, joten on se nyt kumma, jos en saa hallitusti ja tehokkaasti budjetoitua yksiä häitä pakettiin ja vielä vietyä suunnitelmia helposti käytäntöön! :)

Olenkin vaihtanut kakkosta silmään omien hankintojen suhteen ja minulla on esimerkiksi viittä vaille asusteet ostettuna mekon kaveriksi. Lisäksi olen tässä hiljattain varannut myös DJ:n, hääyöpaketin ja kiitoslahjat kaasoille, mutta haluaisin tehdä jokaisesta aiheesta erikseen postauksen jahka ehtisin, joten palaan näihin varmasti vielä tarkemmin myöhemmin.

Vielä hoidettavia/avoinna olevia asioita:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OMAT
- Huomenlahjakuvaukset!! + meikki ja kampaus (coming soon :)
- Alusvaatteiden hankkiminen sekä mekon alle että hääyöhön + kuvauksiin

- Meikin + kampauksen suunnittelu kaverin kanssa sekä selvittäminen (hius)kukkien hankkiminen ja soveltuminen kampaukseen (koekampauksen tekeminen)
- Hääpuvun sovitus ja viimeistely

- Omat polttarit

- Kauneudenhoitopaketti: kasvohoito, kynnet (mallin miettiminen), muutama solariumkerta, jos tarvitsee = päivettynyt iho, ei ruskettunut
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YHTEISET
- Kutsukorttien suunnittelu, valmistus ja lähetys

- Suunnittelupalaverin sopiminen Bäckbyn kanssa
  - tässä vaiheessa vierasmäärä on selvillä --> saadaan tarkka hinta Bäckbyn-paketista, voidaan suunnitella/lyödä lukkoon istumajärjestykset, kattaukset, koristelut, menu (etenkin hääkakku!), ohjelma ja päivän aikataulu
   - voidaan hankkia kukat pöytiin, hääkimppu, vieheet ym.
- Tarvittavien koristeiden hankkiminen (osan saa Bäckbystä)
   - pöytäkoristeet, paikkakortit, menu/ohjelmalehtiset, ulkolyhdyt, kakkukoriste, hääkarkit/vieraslahjat, liitutaulu, vieraskirja, vessakorit (+ ehdottomasti Lambin rakkaustarinoita-vessapaperia! :D)

- Tuomarin varaaminen maistraatista
- Esteiden tutkinta, avioehto
- Tapaaminen tuomarin kanssa ja vihkikaavan suunnittelu/läpikäynti

- Tapaaminen muusikoiden ja kuvaajien kanssa
- Playlistin kasaaminen DJ:lle
- Häävalssin päättäminen + tanssin harjoittelu

- Kummitädin pyytäminen laulamaan
- Puheiden pitäjien varmistaminen

- Juomien hankkiminen
- Omat skumppalasit + kaiverrukset

- Kyytien järjestäminen (eli taksin varaaminen)

- Häämatkan varaaminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HOIDETUT
- Tilan varaus + varausmaksu
- Videokuvaus
- Potrettikuvaukset (pitää vielä vahvistaa)
- DJ
- Klassinen musiikki vihkitilaisuuteen
- Hääyö

- Huomenlahjakuvaukset (pitää vielä vahvistaa)
- Häämekko
   - asusteet: kengät, laukku, korvakorut, sukkanauha
- Vihkisormus
- Kampauksen ja meikin varaus
- Kiitoslahjat kaasoille
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja tietenkin mieheltä puuttuu ainakin puku ja sormus... Mutta hoitakoon itse edes nämä kaksi asiaa.

Toivottavasti, jos jotain olennaista asiaa ei ole listassa, se on jo hankittu tai hoidettu! :D Tietenkään kaikkea ei tarvitse tai pystykään hoitamaan vielä tässä vaiheessa ja aikaakin meillä on vielä enemmän kuin tarpeeksi, mutta jos asian voi hoitaa alta pois, niin miksi ei tarttua heti tuumasta toimeen? Näin välttyy varmasti massiiviselta stressiltä ja bridezillailulta sitten ensi vuoden puolella.

Tietenkin myös raha-asiat kummittelevat jatkuvasti taustalla. Olisikin niin helppoa, jos olisin jo säästänyt vaadittavan summan kasaan, mutta koska olen budjetoinut säästöjen kerääntyvän täyteen lähempänä hääpäivää, en tietenkään voi ostaa kaikkea samalla kertaa, koska rahat yksinkertaisesti loppuvat kesken.

Pakko siis malttaa mielensä ja suunnitella sekä kilpailuttaa asiat hyvin sillä välin. Samoin tulisi ajatella, mitkä hankinnat ovat kaikista kriittisimpiä ja mistä voimme tarvittaessa joustaa, sillä vaikka olen kuinka laskenut summia yläkanttiin, niin silti hieman huolettaa, että budjetti tulee paukkumaan. Kuitenkin matkan varrelta sattuu mukaan kaikenlaisia ylimääräisiä hankintoja ja muita yllättäviä menoja, joita ei osannut ajatellakaan vielä tässä vaiheessa.

Samoin olen mietiskellyt omalla kohdallani, onko ollut järkevää aloittaa shoppailu sukkanauhoista ja kiitoslahjoista, mutta nämä hankinnat ovat kokonaisbudjettiin verrattuna sieltä halvimmasta päästä, joten tässä vaiheessa olen antanut vain mennä. Eihän budjetin laatiminen voi niin totaalisen pieleen mennä, eihän?!

Suosittelen myös lämpimästi excelin tai Google Driven hyödyntämistä budjetoinnissa ja kokonaisuuden hallinnassa! Excel-listauksen avulla pystyy todella kätevästi pitämään kirjaa mm. kokonaishankinnoista, hinta-arvioista ja toteumista, kuka on ostanut mitäkin ja mitä tilpehööriä tietyt asiat pitävät sisällään. Myöskin eri palvelujen vertailut ja kilpailutukset on helppo tehdä excelin avulla ja löytää sieltä ne helmet parhaimmalla hinta-laatu/sisältösuhteella. Hei, ja minä olen kaikkea muuta kuin matikkaihminen ja olen pystynyt tähän, joten lupaan, että ei tule olemaan vaikeaa! Väitän, että siihen voi jopa jäädä koukkuun. ;)

Näihin mietteisiin, palaset alkavat pikku hiljaa loksahdella paikoilleen... Seuraavassa postauksessa palaankin varmasti niiden mainitsemieni yksittäisten hankintojen ja varausten pariin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti